ÇORAP İPLİK

Popülaritesi gün geçtikçe artan çorap iplik ürünleri ister giydiğinizde hissettiğiniz rahatlık ister çok yönlü iplikle oluşturulabilecek sevimli tasarımlarda, karşı konulmaz çekiciliği vardır.

Tığ işi, örgü ve hatta dokuma için harika seçenekler olan çorap iplikleri, özel pamuk türlerinden elde edilen ve onları ince ve güçlü hale getirmek için işlemden geçirilen iplik türüdür.

 

Çorap İplik Nedir?

Yün ve pamuk karışımından yapılan iplik türü olan çorap iplikleri, ekonomiktir ve bulunması kolaydır. Yün çoraplardan yapılan iplik türüdür ve hem kalın hem de yumuşak iplik oluşturmak için, farklı renk ve dokuların karışımını oluşturur.

Çorap iplikleri, çorap iplik fabrikaları tarafından üretilir. Esnek, dayanıklı ve yumuşak olduğu için, çorap örmek için kullanılır. Hafiften ağıra kadar çeşitli ağırlıklarda ve çeşitli renklerde mevcuttur.

 

Çorap İplik Üretimi

Belirli iplik türü ve kategorisini ifade eden çorap iplik üretimi, hemen her elyaftan yapılabilir. Birden fazla türe sahip olan iplikler, farklı kullanım amaçlarına göre üretilir. Hafif ve küçük iğneler ile örülen iplikler, uşak çorap iplik imalatı yapılırken;

  • Farklı fantezi iplikler tasarlanabilir.
  • Son teknoloji makinelerle iplik katlama yapılır.
  • Bütün iğlerde bobinin her kademesi için sabit büküm ve numara standartları kullanılır.

İplik fabrikası; uzman ekibi ve son teknoloji makineleriyle, her türlü iplik büküm hizmetlerini ve iplik çeşitlerini sunuyor.

 

Çorap İplik Çeşitleri

Çorap iplikleri, daha dayanıklı elyaf karışımlarından yapılır. En kaliteli elastik özelliklere sahip çorap iplik çeşitleri ipek ve pamuktan oluşur. İpek başka iplik türüyle karıştırıldığında, daha rahat kullanılır.

Pamuk çorap iplikleri; esneklik yanında ısı sağlama konusunda da mükemmeldir. Aynı zamanda nemi bertaraf etme özelliği olması dolayısıyla, özellikle yaz aylarında daha sık tercih edilir.

 

Çorap İplik Fiyatları

Çorap ipliği seçilirken; dayanıklı ve yıkanması kolay olan iplik türlerini tercih etmelisiniz. Bunun yanında çorap iplik fiyatları; çorap ipliğinin türü, markası ve ağırlığına bağlı olarak değişir.

En yaygın çorap ipliği türleri; spor ağırlığı, ağırlık ve ekstra ağırlık sunar. Spor ağırlıklı çorap iplikleri 18 ila 24 gramdır. Ağır çorap iplikleri 30 ila 50 gram civarıdır. Ekstra ağır çorap iplikleri ise 60 grama kadar çıkabilir. Bu ölçüler, her 100 metrede ayağınıza eklenecek ağırlıklardır.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım