ÖRME TORSİYON İPLİK

Yalancı büküm olarak da adlandırılan örme torsiyon iplik, tekstilde en çok kullanılan iplik türüdür. Çok yüksek devirli dönerek, yalancı büküm iğleriyle kıvrılma işlemi ekonomik hale getirilir.

Ülkemizde Uşak örme torsiyon fabrikaları yalancı büküm tekstüre sistemi sayesinde; büküm verilir, ısıl işlem uygulanır, bükü açma ve katlama işlemi gerçekleştirilir.

 

Örme Torsiyon İplik Nedir?

Bükülmüş liflerden oluşan iplik türü olan örme torsiyonlu iplikler; Stockinette dikiş ve Ribbing gibi geleneksel örgü tekniklerinde kullanılıyor. İplik türü; diğer ilik türlerinden daha elastik kumaş oluşturmak için kullanılır.

Özellikle çorap ya da şapka gibi esnek olması gereken eşyalarda kullanımı idealdir. Normal ipliğe benzer ancak, büküm onu daha güçlü ve esnemeye karşı daha dirençli hale getirecektir.

 

Örme Torsiyon İplik Nasıl Üretilir?

Örgü torsiyon iplikler, benzer ve ilginç projeler üretebilen iplik türlerindendir. Diğer iplik türleri kadar yaygın değildir ancak örme torsiyon iplik üretimi için farklı yollar vardır.

  • Üretim yapılırken mil kullanılabilir.
  • İğ kullanarak örme iplik için iğ üzerine iplik geçirilir ve iplik üstte dolanacak şekilde mil döndürülür.
  • Büküm işlemi, çok güçlü ve esnek olan ipliği oluşturmaya başlar.

Bunun yanında örme torsiyonlu iplik üreticileri bu işlemleri, uygun bükme makineleri kullanarak gerçekleştirir.

 

Örme Torsiyon İplik Üretimi

Örme torsiyon iplik, onu örgüler için popüler seçim haline getiren birkaç avantaja sahiptir.

  • Dolaşmaya karşı çok dayanıklıdır ve örgünüzü düzenli tutmanızı kolaylaştırır.
  • Örme iplik, kendi bükümünü oluşturur ve oluşturduğu kumaş, normal ipliğe göre daha esnektir.
  • Nihai üründe benzersiz, ilginç, doku ve desenler oluşturabilen iplik türüdür. Bu da onu sık kullanılacak ya da zorlu koşullara maruz kalacak ürünler için mükemmel kılar.

Benzersiz dokular ve desenler oluşturma yeteneğinin yanı sıra artan dayanıklılığı da örme torsiyon ipliği mükemmel kılar. Bu yüzden örme torsiyon iplik fabrikaları; örme ipliği aşınmaya ve yıpranmaya karşı inanılmaz derecede dirençli şekilde üretir.

 

Örme Torsiyon İplik Fiyatları

Tork; bir şeye uygulanan büküm kuvvetinin ölçüsüdür ve örgü torsiyon ipliği, bükülmüş lif tellerinden oluşur. İnç başına ne kadar fazla büküm olursa, ipliğin fiyatı da o kadar yüksek olacaktır.

Bu yüzden Uşak örme torsiyon iplik fiyatları belirlenirken; iplikteki büküm miktarı, hammaddesi, yapısı gibi birçok unsur baz alınır. İpteki büküm miktarı, mukavemetini ve ne kadar iyi örüldüğünü etkiler. Daha fazla büküm, ipliği daha dayanıklı hale getirecektir.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım