ÖRGÜ İPLİK

İplikler, örgü ve tığ işlerinde kullanılmak üzere örgü iplik fabrikası tarafından üretilir. Birçok farklı boyutta, renk ve çeşide sahip iplik türü bulunur. İplikler; pamuk, yün ve ipek dahil olmak üzere, çeşitli liflerden Uşak örgü iplik fabrikası tarafından üretilir.

 

Örgü İplik Nedir?

Çoğunlukla çorap, eldiven, kazak, şapka gibi ürünleri oluşturmak için kullanılan örgü iplik ürünleri, yün ve diğer liflerin karışımından yapılır. Farklı iplik türleri, herhangi şekil ve boyutta örülebilen kumaş oluşturmak için de bükülür.

Yün, keten, pamuk ve ipek dahil olmak üzere, birçok farklı lif türünden yapılan ipliklerde yün içeriği, örgü ipliğini güçlü ve sıcak, pamuk ise yumuşak ve pürüzsüz hale getirmek için kullanılır.

 

Örgü İplik Türleri

Örgü projenizin harika görünmesini sağlayabilecek her biri kendine özgü özelliklere sahip, birçok örgü iplik çeşitleri bulunur. En yaygın olanları arasında; yün, pamuk, akrilik, ipek, keten ve kaşmir vardır.

  • Pamuk ipliği, en popüler iplik türüdür.
  • Pamuk ipliği ucuz ve bulunması kolaydır.
  • Yün ipliği; farklı dokular oluşturmak için, ısıtılabilen yoğun elyaftan yapılır.

İster bir kazar için sağlam bir kumaş ister bir bluz için narin bir dantel arıyor olun. Projeniz için, mükemmel olacak iplik türleri vardır. Her birinin projenizi örmeyi daha da eğlenceli hale getirebilecek kendine has faydaları vardır.

 

Örgü İplik Fabrikası

Hasat edilen pamukların depolamaya geçmeden önce, örgü iplik üreticileri tarafından çırçır fabrikalarında topum ve lif kısmı ayrılır. Roleli ve roller gin çırçır makineleri çiğit üstünde lifleri daha uzun olacak şekilde koparma işlemi gerçekleştirir.

  • Pamuk lifleri ve karışımları harmanlanır.
  • Lif tutamları açılır ve lifleri yabancı maddelerden temizlenir.
  • Tarak makinesi üzerinde lif kümesi halindeki pamuk iyice liflerine ayrılır.
  • Cer makinesinde pürüzsüzlüğü giderilir ve fitil makinesi atıldıktan sonra iplik makinesinde eğrilir.

Sonrasında open end iplik makinesinde lif haline gelene kadar açılıp temizlenen malzeme, ring büküm makinesinde katlama ve büküm işlemleri yapılarak, tüketiciye hazır hale getirilir.

 

Örgü İplik Fiyatları

İplikler spor, DK, Worsted olmak üzere üç ana gruba ayrılır. Bunların her birinin ipliğin nihai maliyetini etkileyecek, kendine has özellikleri vardır. Örgü iplik fiyatları belirlenirken; elyafın içeriği, boyama işlemi, hangi işlemlerden geçtiği, kaç renk lif kullanıldığı gibi birçok unsur etkili olacaktır.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım