RECYCLE İPLİK

İpliğin geri dönüştürülmesi, üretilen atık miktarını azaltmanın harika yollarından biridir. İpliği geri dönüştürerek, çevreye zararlı kimyasalların salınımı da önlenir. Recycle iplik, geri dönüştürülmesi aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına da yardımcı olur.

İpliğin geri dönüştürülmesi, Uşak Recycle iplik fabrikası tarafından gerçekleştirilir. İplik geri dönüştürüldüğünde, yeni iplik almış olmanızdan daha fazla atık yaratmamış olursunuz.

 

Recycle İplik Nedir?

Geri kazanılmış elyaf iplik imalatı olarak da adlandırılan recyle iplik; tekstil ve konfeksiyondan çıkan artıkların toplandıktan sonra parçalanarak, elyaf haline getirilmesiyle elde edilen iplik türüdür.

Geri dönüştürülen malzemelerden elde edilen iplik ürünleri, Uşak Recycle iplik fabrikasında hammadde olarak kullanılır. Döşemelik kumaşlarda, çoraplarda, temizlik ürünlerinde, battaniye yapımında, kadifede, kilim ve halı gibi ürünlerde kullanılabilir.

 

Recycle İplik Kullanmanın Faydaları

Pamuk; geniş ürün yelpazesinde kullanılabilen, çok yönlü elyaflardan biridir. Sadece kumaş için değil, ipliklerde ve diğer malzemelerde de kullanılabilir. Recycle pamuk iplik, birçok avantajıyla kullanılabilir.

  • Pamuk geri dönüştürüldüğünde, yalıtım ve kumaş gibi yeni ürünlere dönüştürülebilir.
  • Daha az atık sağlar ve çevresel etkiye azaltır.
  • Pamuk ipliğinin geri dönüştürülmesi, ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olur.
  • Geleneksel pamuk ipliğiyle aynı şekilde kullanılan dönüştürülmüş pamuk, daha ucuzdur. Bu da uygun fiyatlı olması gereken projeler için, onu ideal seçim haline getirir.

Tekrar tekrar kullanılabilecek yeni iplik oluşturmak için, eski pamuk iplikleri geri dönüştürülebilir. Böylece atıklar azalır ve doğal kaynaklar koruma altına alınır. Aynı zamanda tekstil üretiminin sürdürülebilir olması da sağlanmış olur.

 

Recycle İplik Nasıl Üretilir?

Geri dönüştürülmüş iplik; doğranmış ve yeni ipliğe dönüştürülen eski iplik alınarak yapılır. Bu, eski ipliğin yeni bir ürün oluşturan yeni iplikle karıştırılmasıyla yapılır. Uşak Recycle iplik üretimi yapılırken; tekstil ya da konfeksiyon atıkları toplanır ve parçalanır.

Parçalanan malzeme, yeniden elyaf haline getirilerek, ortaya çıkan elyaflar, yeniden iplik haline getirilir. Geri dönüştürülen iplikler sayesinde; atık miktarı azalır, ekonomiye katkı sağlanır.

Doğal kaynaklar korunurken, enerji tasarrufu da sağlanmış olur. Dönüştürme işlemi yapılırken; konfeksiyon ve tekstil atıklarının yanı sıra, pet şişe ve ambalaj atıkları da eritilir ve termal prosesler uygulanarak, elyaf haline dönüştürme işlemi gerçekleştirilir.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım