GERİ DÖNÜŞÜM İPLİK

Yün, kaşmir ve diğer doğal elyaf iplikler, bir dizi farklı yöntem kullanılarak yeni ipliğe dönüştürülebilir. Geri dönüşüm iplik olarak adlandırılan bu işlemde; elyaf küçük parçalara ayrılır ve parçalanarak, yeni ipliğe dönüştürmek için, Uşak geri dönüşüm iplik fabrikasında eğirme makinesi kullanılarak geri dönüştürülür.

 

Geri Dönüşüm Pamuk İplik

Kumaş artıklarından ve tekstil fabrikalarından kalan ipliklerden üretilen geri dönüşüm pamuk iplik, geleneksel pamuk ipliğinden daha az su ve enerji kullanılarak yapılır. Temizlenmiş ve işlenmiş geri dönüştürülmüş pamuktan yapılan iplik; daha güçlü, dayanıklı ve yumuşaktır.

 

Geri Dönüşüm İplik Nerelerde Kullanılır?

Uşak geri dönüşüm iplik fabrikası bünyesinde bulunan makineler yardımıyla geri dönüştürülen iplik ürünleri, çeşitli ürünlerde kullanılır. Geri dönüştürülen ipliğin en yaygın kullanım alanı kumaşlardır.

  • Kazak ve şapkalar
  • Giyim ve ev eşyaları
  • Yalıtım ve halı ürünleri
  • Döşemelik kumaşlar
  • Ev temizliği için kullanılan malzemeler
  • Otomotiv ürünleri

Geri dönüştürülmüş iplik ürünlerinin kullanımı giderek daha popüler hale geliyor. Bunun için birçok neden var. Geri dönüştürülmüş iplik uygun maliyetlidir. Çevre dostudur ve uzun ömürlüdür.

Geri dönüştürülen iplik kullanmanın faydaları arasında; çevresel atıkların azaltılması, doğal kaynakların korunması gelir. Bunun anında ülke ekonomisine de büyük katkısı vardır.

 

Geri Dönüşüm İplik Üretimi Nasıl Yapılır?

İpliği geri dönüştürmenin birçok yolu bulunuyor. Uşak geri dönüşüm iplik üretimi; kağıt, metal, plastik, tekstil ve konfeksiyon artıkları kullanılarak gerçekleştirilir. Geri dönüştürülmüş iplik çeşitleri arasında; pamuk/polyester, pamuk/akrilik bulunur.

Bunun yanında Uşak geri dönüşüm iplik fabrikasında; dönüştürülecek ürünler renk ve yapılarına göre ayrılır ve parçalama işlemi gerçekleştirilir. Boyasız ve az işlem gören pet şişelerin geri dönüşüme alınması için, daha az maliyet ve iş gücü gerekir.

Bunun yanında dönüştürülecek malzemelerin içinde fermuar, düğme gibi ürünler bulunuyorsa, bu ürünlerin kumaştan çıkarılması işlemi de gerçekleştirilecektir. Malzemeler içinde bulunan tüm kimyasal ve boya maddeleri uzaklaştırılır ve iplik üretimi daha kolay hale gelir.

Malzemeler küçük parçalara ayrılır ve elyaf işleme tesislerinde farklı işlemlere maruz bırakılır. Sonrasında pet şişelerden ve diğer malzemelerden elde edilen elyaflar, özel makineler kullanılarak, iplik haline getirilir. Böylece elyaf ya da polyester kumaş haline getirilerek, tüketime hazır hale getirilir.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım