REJENERE İPLİK

Rejenere İplik

Tekstil endüstrisinde genellikle ipliğin yeniden üretilmesi gerekir. Rejenere iplik; bir kez kullanılan ve temizlenerek doğranarak, yeni iplik haline getirilen iplikler kullanılır. Bu süreç, Rejenere iplik Uşak fabrikasında; çevresel atıkların azaltılmasına ve kaynakların korunmasına yardımcı olur.

 

Rejenere İplik Neden Tercih Ediliyor?

Rejenere iplik üreticileri tarafından üretilen ipliklerin tercih edilmesinin birçok nedeni bulunuyor.

  • Yenilenebilir iplik türüdür.
  • Geleneksel iplik tedariki bittiğinde, geri dönüştürülen malzemelerden rejenere iplik üretilir.
  • Çevre dostudur. Geleneksel iplik üretildiğinde, elyafı oluşturmak için çevreye zarar verebilecek sert kimyasallar ve yağ kullanılır.
  • Rejenere iplik geleneksel ipliğe göre daha yumuşaktır.

Rejenere iplik fabrikaları tarafından üretilen iplikler; depolama alanlarına gönderilen atık miktarını azaltan, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılır. Rejenere iplik aynı zamanda, işlenmemiş ipliğe göre daha düşük karbon ayak izine sahiptir.

 

Rejenere İplik Üretimi Nasıl Gerçekleştirilir?

Rejenere iplik üretimi farklı şekillerde yapılabilir. En basit tekniklerden biri, bir tambur tarak kullanmaktır. Bu işlem; tamburda ipliğin liflere bağlanması için yüzey alanını artıran küçük delikler kullanılır.

Kullanılan diğer yöntemler arasında ise eğirme ve düğümlüme işlemleri bulunur. Pamuk liflerinin artıklarından makinede iplik haline getirilen lifler, yeni iplik oluşturmak için enzim ve çözümü ile birleştirilir.

Bu yeni iplik, normal iplikle aynı şekilde kullanılabilir ya da işlenerek yeni kumaş türü haline getirilebilir.

 

Rejenere İplik Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar

İpliğin cinsine, satıldığı yere, kullanılan ipliğin kalitesine ve miktarına bağlı olarak Rejenere iplik fiyatları değişkenlik gösterir. Aynı zamanda hammadde, işçilik ve nakliye maliyeti, bir çilenin nihai fiyatını belirlemede rol oynar. Belirli bir stilin ya da ipliğin renginin popülaritesi de fiyatını etkileyebilir.

 

Rejenere İplik Avantajları

Geleneksel ipliğe göre Rejenere iplik birçok avantaja sahiptir.

  • Geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılır ve bu da daha çevre dostu olduğu anlamına gelir.
  • Geleneksel ipliğe göre daha güzlü ve daha uzun ömürlü yapıya sahiptir.
  • Geleneksel ipliğe göre daha ucuzdur.
  • Yıkanma ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.

İpliğin yenilenmesi işlemi, yeni yün elyafı gerektirmez. Bu da daha az maliyetli olması anlamına gelir. Rejenere iplik, genellikle normal iplikten daha pürüzsüz ve incedir. Bu da onu yüksek kaliteli giysiler için mükemmeldir.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım