PAMUK - POLYESTER İPLİK

Birçok farklı giysi ve kumaş türünde kullanılan Pamuk-Polyester iplik ürünler, farklı özelliklere sahiptir. Pamuk iplikler; işlenmesi kolay yumuşak elyaftır ancak, Polyester iplik daha güçlüdür ve daha uzun ömürlüdür.

Farklı kumaş türlerini yapmak için kullanılan polyester iplikler, pamuk ipliklerden farklıdır. Pamuk ipliği; giysiler gibi çok yıkanacak ürünler için en iyisidir.

Polyester ve Pamuk İplik Nedir?

Suni ipek bazlı elyaf olan polyester yanında pamuk, bitki bazlı elyaftır. Polyester daha güçlüdür ve büzülme olasılığı daha düşüktür. Bu da kumaşın esnek olmasını, istediğiniz kazaklar ve battaniyeler gibi şeyler için iyidir.

Ülkemizde pamuk iplik fabrikaları tarafından üretilen pamuk iplikleri sayesinde, birçok giyim eşyası tasarlanır. Pamuk iplik üreticileri tarafından sıklıkla kullanılan pamuk elyafı yanında polyester de farklı projelerde sıklıkla kullanılıyor.

Polyester ve Pamuk İplik Nasıl Üretilir?

Pamuk ve polyester benzer şekilde üretilir ancak, bazı önemli farklılıklar vardır.

  • Pamuk iplik üretimi için; tohumdan elyaf çıkarılır.
  • Polyester iplik üretimi için; eritilip filamentler halinde şekillendirilen kimyasallardan yapılır.
  • Polyester ayrıca, pamuk ipliğinden daha dayanıklıdır bu da onu çorap ve şapka gibi ürünler için daha iyi hale getirir.

Uşak pamuk iplik fabrikasında pamuk lifini iplik haline getirmek ve ardından ipliği ipliğe (Rejenere) dönüştürme işlemi de gerçekleştirilir. Başka bir yöntem olarak da pamuk lifini bir kalıptan geçirmek ve ardından ipliği kesmek vardır.

Aynı zamanda Uşak polyester iplik fabrikasında, polyester ipliği üretilir ve tüketicilere hazır hale getirilir.

Polyester ve Pamuk İplik Fiyatları Ne Kadar?

Tekstil sektöründe polyester ve pamuk ipliği büyük yer kaplıyor. Bu yüzden polyester ve pamuk iplik fiyatları da merak ediliyor. Uşak polyester iplik fiyatları ve Uşak pamuk iplik fiyatları; polyester ve pamuk ipliğinin arz ve talebine göre belirlenir.

Bunun yanında tarifeler, küresel piyasa koşulları, üretim seviyeleri, hammaddelerin ne kadar kolay bulunduğu gibi bir dizi koşula bağlıdır. Polyester pamuğa göre daha az bulunur. Bu nedenle fiyatı daha yüksektir.

Pamuğun küresel talebi daha fazladır ve dolayısıyla fiyatı da yüksektir. Diğer yandan polyester ve pamuk ipliğinin fiyatını, üretim maliyeti ve enflasyon oranı belirler.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım