MELANJ İPLİK

Çeşitli renk ve dokuların birlikte bükülmesiyle elde edilen Melanj iplik, benzersiz iplik türlerinden biridir. Ortaya çıkan iplik; yumuşak, hafif ve güzel şekilde örtülür. Genellikle yumuşak, hafif ve havadar olarak tanımlanan iplik türü, sıklıkla tercih edilir.

Tekstil endüstrisinin önemli parçası olan Melanj iplik üretimi; pamuk, ipek ve yün dahil olmak üzere, farklı liflerden gerçekleştirilir. Bu yüzden Melanj iplik fabrikaları; eğirme boyama adı verilen işlem kullanır ve farklı iplik renkleri oluşturmak için, farklı boyaları birleştirir.

 

Melanj İplik Nedir?

Farklı liflerin karışımından elde edilen Melanj iplik; örgü, tığ işi ve diğer kumaş işlerinde kullanılabilir. Farklı lif türleri arasında yün, pamuk, ipek ve kaşmir gibi çeşitli malzemeler bulunur.

Benzersiz dokuya sahip olduğu ve iyi örtüldüğü için, genellikle kazak ve diğer giyim eşyalarını oluşturmak için kullanılır. Üst seviye yumuşaklığa sahiptir ve lüks hissi verir. Bu iplik türü; kazaklar, hırkalar ve diğer rahat ürünler için idealdir.

 

Melanj İpliğin Diğer İpliklerden Farkı Nedir?

Melanj iplik, farklı elyaf türlerinin karışımıdır. Bu, elde edilen kumaşın daha çeşitli dokuya sahip olduğu ve alacalı görünümü nedeniyle, diğer iplik türlerinden ayrılır.

  • Melanj iplik farklı lif türlerinden yapılır. Diğer iplik türleri ise, tek tip elyaftan yapılır.
  • Melanj iplik, farklı liflerin bir araya getirilmesiyle birlikte maliyeti de artar.
  • Melanj türü iplik, diğer iplik türlerinden daha güçlü ve daha dayanıklıdır.

Çeşitli doğal ve sentetik elyaflar kullanan Melanj iplik üreticileri; iki ya da daha fazla lif türünü kullanır. Böylece yeni kumaş türü oluşturmak için, farklı yün, pamuk ve ipek türlerinin karıştırılmasıyla Melanj iplik oluşturulur.

 

Melanj İplik Fiyatları

İpliğin kalitesine göre değişiklik gösteren Melanj iplik fiyatları, iplik türünün çok yaygın olmamasından dolayı da ortalamanın biraz üzerinde olabilir. Melanj iplik fiyatları; %76 yün, %24 naylon ve %2 elastandan oluşan bir çileden oluşur.

Buna göre Melanj iplik Uşak fabrikaları, bu faktörleri de göz önüne alarak, Melanj iplik fiyatlarını belirler. Melanj iplik satın almak için; saygın ve tanınmış markaları aramalısınız. Farklı Melanj iplik türlerini karşılaştırmalı ve ipliğin kalitesine dikkat etmelisiniz.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım