BTZ TEKSTİL REJENERE İPLİK

Geri dönüştürülmüş malzemelerden iplik üreten BTZ Tekstil; plastik, metal ve diğer sentetik malzemelerden iplik üretiyor. Bu iplik türü, giysilerde ve diğer ürünlerde rahatlıkla kullanılıyor.

BTZ Tekstil rejenere iplik ile, tekstil endüstrisinde devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Bunun yanında Uşak iplik fabrikası; geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanarak, yüksek derecede dayanıklılık ve mukavemete sahip iplik üretiyor.

 

Rejenere İplik Nedir?

Geri dönüştürülen tekstil atıklarından yapılan iplik türü Rejenere iplik; konfeksiyon ve tekstil atıkları, plastik pet şişe ve ambalajların elyaflarla birleştirilerek geri dönüştürülmüş elyaflardan yapılır.

Çevre dostu olması ve geleneksel ipliklere göre daha ucuz olması gibi birçok faydası olan rejenere iplik; eski tekstilleri tek tek liflere bölerek ve sonra onları iplik haline getirerek, Rejenere iplik fabrikası tarafından üretilir.

 

Rejenere İplik Çeşitleri

Birçok tekstil rejenere iplik çeşidi vardır.

  • Rejenere open end iplik: Tekstil atıkları ve konfeksiyon fireleriyle üretilir. Boyalı ya da ham polyester, viskon elyaf ya da akrilik karıştırılır.
  • Open end iplik: İğ çekilmeden yapılır. Penye iplik ya da karde/ring gibi uzun elyaflar kullanılmaz.
  • Örgü iplik: Doğal liflerden üretilir. İpek böceğinin larvasından üretilir. Yumuşaktır.
  • Çorap iplik: Polyester, polyamid ipliklerden üretilir. Özel renk üretimi yapılabilir.
  • Geri dönüşüm iplik: Pamuk ve polyester atıklarının geri dönüştürülmesiyle üretilir.
  • Recycling iplik: Eski, kullanılan ipliklerin yeniden ipliğe dönüştürülmüş türüdür.
  • Recycle iplik: Kimyasal yöntemlerle pet şişe ve ambalaj atıklarının geri dönüştürülerek üretildiği iplik türüdür.

 

Rejenere İplik Üretimi

Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak yapılan rejenere iplikler; tekstil, izolasyon, giyim gibi ürünlerde kullanılır. Çevre dostu olması dolayısıyla oldukça tercih edilen iplik ürünü, Rejenere iplik uşak fabrikasında büyük makinelerde üretilir.

İpliği yenileme süreci, malzemenin plastik, metal ya da diğer malzemelerle farklı kategoriye ayrılmasıyla başlar ve malzemeler ayıklandıktan sonra, küçük parçalar halinde doğranır. Bu parçalar eritilir ve sıvı hale gelene kadar ısıtılarak üretime geçilir.

 

Rejenere İplik Fiyatları

Günümüzde tekstil rejenere iplik satın alınabilecek birçok yer var. Ancak kaliteli ve güvenilir ürünler arıyorsanız, BTZ Tekstil rejenere iplik fabrikası tarafından üretilen kaliteli iplikleri sipariş verebilirsiniz.

En kaliteli ürünü aldığınızdan emin olmak için, satın almadan önce araştırma yapmanız önemlidir. Bunun için firmamızla iletişime geçerek, iplik ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım