REJENERE İPLİK FABRİKASI

Kullanılmış elyaftan yüksek kaliteli iplikler üretebilen endüstriyel tesis Rejenere iplik fabrikası; eski ipliğin kırma ve öğütme makineleri kullanarak, küçük parçalara ayırarak, rejenere iplik üretiyor.

Bu işlem, kullanılabilir lifi toz ve döküntü gibi kullanılamaz malzemelerden ayırır. Uşak rejenere iplik fabrikaları bu sayede daha az enerji ve daha az kaynak kullanarak, geleneksel iplik fabrikalarından daha çevre dostu olduğunu kanıtlıyor.

 

Rejenere İplik Fabrikası Nedir?

Geri dönüştürülmüş malzemelerden, yüksek kaliteye sahip iplikler üreten Uşak iplik sanayi; atık plastikleri iplik üretimi için filamente dönüştürerek, benzersiz bir süreç kullanıyor.

Çevre bilincinin artması ve yüksek kaliteli ipliklerin bulunabilirliğinin artması, dokuma iplik üreticileri açısından da büyük önem taşıyor. Yeni iplik üretmek için geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak, ekonomiye de katkıda bulunuluyor.

 

En İyi Rejenere İplik Fabrikası Nerede?

Türkiye’nin en iyi iplik fabrikaları arasında büyük bir öneme sahip Uşak rejenere iplik fabrikası; 1976 yılında kuruldu. 1990’lı yılların başında sadece 2 tarak makinesiyle yün iplik üretmeye başlayan fabrika, 2011 yılından itibaren kendini yeniledi.

  • 3 adet 600 gözlü iğ eğirme makinesi
  • 12 adet tarak makinesi
  • 4 adet cer makinası ve tamamlayıcıya sahiptir.

Günümüzde BTZ Tekstil olarak hizmet veren fabrika 12.500 metrekarelik kapalı alanı ile iplik üretiminin %60’ını dışarıya ihraç ediyor.

 

Rejenere İplik Üreticileri Nasıl Çalışıyor?

Tipik olarak iplik oluşturmak için eğirme ve örme yöntemini kullanan Uşak rejenere iplik üreticileri; atıkların azaltılmasına ve çevrenin korunmasına yardımcı olabilecek, geri dönüştürülmüş malzemelerden iplik üretiyor.

Eğirme işlemi için; yeni iplik oluşturmak adına eski iplik kullanılırken, örme işi ise, yeni kumaş oluşturmak için yeni ipliği kullanarak hizmet veriyor.

 

Rejenere İplik Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Uşak rejenere iplik firmaları, dönüştürülmüş malzemelerden iplik üretimi gerçekleştirirken, maliyetleri etkileyen bazı unsurlara da uymak zorundadır. İpliğin kalitesi, hammadde maliyeti, onu üretmekle ilgili işçilik maliyetleri, piyasa koşulları gibi bir dizi faktör, Uşak rejenere iplik fiyatları üzerinde etkiye sahiptir.

Bunun yanında kullanılan elyaf türü, elyafın hangi kalitede olduğu, ipliğin üretiminde ne kadar emek harcandığı, üretim süreci gibi faktörler de iplik fiyatlarının belirlenmesi üzerinde önemli rol oynuyor.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım