OPEN END İPLİK

Ring iplik sisteminden daha fazla hacme sahip, elastik iplik türü Open end iplik; daha emici yapıya sahiptir ve hafif tüylü yapıya sahiptir. Çok yüksek seviyede büküm verilmediğinde, tutuculuk özelliği de üst seviyededir.

Karde/ring iplik gibi uzun elyaflara gerek duyulmaz ve Open end iplik Uşak iplik fabrikasında, büyük makinelerde üretilir. Emicilik özelliğinin üst seviyede olması ise, haşıl alma yüzdesinin yüksek olmasına ve daha parlak tonlara sahip olmasına olanak tanır.

 

Open End İplik Nedir?

İplik üretim tekniği olan open end iplik, iğ ile çekilmez. Bu yüzden penye ipliklerinde ya da karde/ring ipliklerinde olduğu gibi uzun elyaf gerektirmez. Kısa pamuk elyafları yapımında kullanılan iplik türü, Uşak open end iplik fabrikasında üretilir.

  • Ring ipliğinden daha hacimlidir ve daha elastiktir.
  • Daha fazla emiciliğe sahiptir ve fazla tüylü değildir.
  • Açık uç iplik eğirme sistemiyle ring ipliğe göre farklılık gösteren üretim tekniğine sahiptir.

Pamuğun kısa elyaflarından üretilen open end iplikler, pamuk fitiliyle hazırlanan yüksek devirli rotor tarafından beslenir rotor yüzeyine yayılarak yapışmaya başlar. Büküm sayısı daha yüksektir ve bu da sert yapıda olmasına olanak tanır.

 

Open End İplik Nerelerde Kullanılır?

Bir ucunda dairesel açıklığa sahip olan iplik türü olan open end iplik, kumaşın ilmekli bölümünü oluşturmak istediğiniz örgü ve tığ işlerinde kullanılabilir. Uşak open end iplik fabrikaları tarafından üretilen iplik türü, yumuşak olduğundan, oyuncaklarda dolgu olarak da kullanılabilir.

Kısa pamuk elyaflarının rotor yüzeyine yapıştırılmasıyla Open end iplik üretimi yapılır. Rotor üzerinde uzatılan iplik malzemesi, sürekli çekilerek üretilir. Oldukça ekonomik bir işlemdir.

 

Open End İplik Kullanmanın Avantajları

Açık uçlu ip anlamına gelen Open end iplik üreticileri tarafından üretilen iplik türünü kullanmanın birçok avantajı bulunuyor.

  • Geleneksel iplik türlerinden daha ucuzdur.
  • Daha çok yönlüdür ve daha geniş çeşitlilikte projeler oluşturabilirsiniz.
  • Bakımı daha kolay iplik türlerindendir.
  • Düzeltilmesi zor düğümlere ya da karışıklığı izin vermez.

Malzeme maliyeti, üretim maliyetleri, üreticinin elindeki stok miktarı, ürünün arz ve talep edilmesi, malzemelerin kalitesi, işçilik maliyetleri gibi birçok unsur, Uşak open end iplik fiyatları üzerinde etkilidir.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım