20. ULUSLARARASI İSTANBUL İPLİK FUARI

ONLİNE FUAR BAŞVURUSU
Bizden Haberler

BTZ TEKSTİL - UŞAK İPLİK FABRİKASI

İplik düşündüğünüzde, muhtemelen sessiz bir odada ipliği dikkatlice çilelere saran bir iplikçi ya dokumacı hayal edersiniz. Ama bilemeyeceğiniz şey, aslında her gün milyonlarca yerde elyaf üreten çok sayıda iplik fabrikasının olduğudur.

Türkiye’nin ünlü iplik fabrikalarından olan BTZ Tekstil - Uşak iplik fabrikası, bu kadar şaşırtıcı miktarda iplik üretme yöntemleriyle, profesyonel hizmet veriyor.

 

Rejenere İplik Fabrikası

İplik fabrikaları, tekstil endüstrisinin bel kemiği olarak kabul edilir. Bükülmüş iplikten yapılmış bir lif türü olan iplik üretirler. Giysiler, battaniyeler, halılar gibi çeşitli şeyler için kullanılırlar.

Turhan Türkay tarafından 1976 yılında dokuma sektörüne adım atan Uşak iplik fabrikası BTZ Tekstil, 2011 yılında yatay entegrasyon sistemi dolayısıyla kendini geliştirmiş ve günümüzde 3 adet 600 gözlü ip eğirme makinası yanında; 12 adet tarak makinesi, 4 adet cer makinesiyle Rejenere iplik fabrikası olarak sektördeki yerini almıştır.

 

Rejenere İplik Üretimi

İplik; pamuk, yün ve ipek gibi malzemelerden yapılır. İplik; tüketicilere satılmadan önce, genellikle farklı renk ve türlere ayrılır. İplik; lifleri büken, döndüren ve çeken bir dizi makineden çekilerek, sürekli iplik veya kumaş üretilir.

Çekim işlemi uygulanarak istenilen ölçülere getirilen iplikler, Rejenere open end iplik ile yeniden sektöre kazandırılıyor. Rejenere iplik Uşak fabrikasında birbirinden farklı iplik çeşitleriyle hizmet veren iplik fabrikası; hammaddelerine göre pamuk ve yün, yapılarına göre fantezi/krep ya da katlı, kullanım yerlerine göre ise dikiş ipliği ya da örme ipliği üretiyor.

 

Uşak Rejenere İplik Çeşitleri

Belli kütleleri oluşturmak için çeşitli lif ve elyafları bir araya getirerek, büküm ya da kat verilerek çeşitli iplik çeşitlerini Uşak iplik fabrikasından temin edebiliyorsunuz.

Fabrikanın ürettiği iplik çeşitleri;

  • Rejenere iplik: Tekstil ve konfeksiyon artıklarının toplanarak, yeniden ip haline getirilmiş halidir.
  • Open end iplik: İğ çekilmeden penye iplik ya da karde/rink iplik gibi uzun elyaflara gerek duyulmadan, oluşturulan kısa pamuk elyaflarıdır.
  • Örgü iplik: Doğal liflerden üretilir. İpek böceğinin larvasından üretilir ve kaşmirden sonra en lüks ip türüdür.
  • Çorap iplik: Çorap örmek için kullanılan ipliktir. Birden fazla türü vardır. Hafif ve küçük iğnelerle örülerek üretilir.
  • Geri dönüşüm iplik: Pamuk ve polyester atıklarından üretilir. Giysilerde kalite olarak herhangi bir bozukluk oluşturmaz.
  • Recycling iplik ya da Recycle iplik: Kimyasal yöntemler kullanılarak, pet şişe ve ambalaj atıklarından üretilen iplik türüdür.

İplik fabrikası; bükülmüş iplikten yapılan bir lif türüyle iplik üretirken, kalitesinden ve müşteri memnuniyetinden ödün vermez.

 

Rejenere İplik Fiyatları ve Sipariş

Tekstil endüstrisinin bel kemiği olan iplik fabrikası BTZ Tekstil Rejenere iplik üretiminde Türkiye’nin önde gelen fabrikalarındandır. Firmadan ihtiyaçlarınıza uygun olan iplik seçeneklerini sipariş etmek için, farklı yöntemler kullanabilirsiniz.

İsterseniz 0276 502 10 44 numaralı telefon hattından arayabilir, isterseniz 0276 502 15 90 numaralı hatta faks gönderebilirsiniz. İstediğiniz takdirde info@btztekstil.com linkinden e-posta yoluyla iletişim kurma olanağınız bulunuyor.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım